„Nu ştiam ce să fac, însă curiozitatea m-a făcut să vreau să arunc o privire. Era ceva cu adevărat interesant şi nu semăna cu nimic din ce văzusem până atunci”, a declarat pescarul.
Dennis Gordon, un cercetător din Noua Zeelandă a explicat că animalul în cauză este o salpă şi nici măcar nu este o creatură foarte rară. Salpele se găsesc în jurul lumii, de obicei în grupuri mari. În timp ce Fraser a pescuit un singur exemplar, oamenii de ştiinţă susţin că, adesea, ele se găsesc în şiruri lungi de aproximativ 9 metri.
Mai mult, Gordon a adăugat că unele salpe se reproduc atât de rapid încât îşi pot dubla populaţia într-o singură zi. Evident, creaturile sunt destul de greu de observat, lucru care le protejează de prădători.
„Probabil că transparenţa asigură o oarecare protecţie împotriva prădătorilor. În apă, acesta este un camuflaj destul de bun”, a explicat Paul Cox, director al National Marine Aquarium.
Pe de altă parte, Gordon a explicat că salpele reprezintă o sursă bună de hrană pentru unii peşti, foci şi broaşte ţestoase. Ei sunt mai bogaţi în substanţe nutritive, comparativ cu meduzele. De asemenea, el a mai specificat că salpele, care se hrănesc cu fitoplancton prin filtrarea apei, sunt prădători importanţi, dar nu atât de feroce încât să reprezinte un pericol pentru oameni.
„Ele pot mânca plancton şi chiar bacterii, ceea ce însemnă că pot trăi în părţi din ocean în care alte creaturi nu pot supravieţui. Cu alte cuvinte, ele sunt intermediare în lanţul trofic”, a mai spus Gordon.